Fethiye Ölüdeniz Gezilecek Yerler ve Tarihi
Fethiye Ölüdeniz Gezilecek Yerler ve Tarihi
13.02.2024 13:50:00
0 Görüntüleme

Fethiye Ölüdeniz Gezilecek Yerler ve Tarihi

Ege'nin en sevilen tatil bölgelerinden biri olan Fethiye Ölüdeniz, yaz tatillerin vazgeçilmez destinasyonları arasında yer alıyor. Ilıman Akdeniz iklimiyle öne çıkan bölge, doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Dalaman Havalimanı'na sadece 55km uzaklıkta bulunan Fethiye Ölüdeniz, ulaşım konusunda da oldukça avantajlı. Fethiye merkeze sadece 13km mesafede bulunan bölgeye arabayla yaklaşık 15 dakikada ulaşmak mümkün.

Turkuaz renkli denizi, etkileyici lagünü ve muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Bölge, su altı sporları tutkunlarına da eşsiz deneyimler sunuyor. Sualtı dalışı ve yamaç paraşütü gibi aktivitelerle adrenalin tutkunlarını cezbeden Fethiye Ölüdeniz'de, aynı zamanda huzurlu plajları ve doğal koyları keşfetmek de mümkün.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle göz dolduran Fethiye, hem dinlence hem de keşif dolu bir tatil sunuyor ziyaretçilerine. Gün batımında sahilde yürüyüş yaparak huzur bulabileceğiniz gibi, bölgenin tarihi dokusunu keşfederek de unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. 

Fethiye Ölüdeniz Tarihi

Ölüdeniz, 16 Kasım 1992 tarihinde belediye statüsü alarak belediyeye dönüştü. Daha sonra 12 Kasım 2012'de TBMM tarafından kabul edilen bir kararla mahalle oldu. Bu tarihi dönüşümler, bölgenin idari yapılanması için önemli bir dönemeç olmuştur.

Ölüdeniz Tarihi, köklü geçmişe dayanan ve mitolojik hikayelerle sarmalanmış bir tarihe sahiptir. Efsanevi anlatılara göre, bölgenin milattan önce dönemine uzanan bir tarihi bulunmaktadır. Lidyalılar döneminden itibaren Ölüdeniz kıyıları, gemilerin su ve erzak almak için uğrak noktalarından biri olmuştur. Bu bölgenin tarihi, çok eski zamanlardan beri anlatılan efsanevi hikayelerle şekillenmiştir. Anlatılara göre, çok eski zamanlarda bölgeden geçen gemilerin su ve erzak almak için yanaştığı uğrak noktalardan biri de Ölüdeniz kıyılarıymış. Nitekim bu nedenle yaklaşan gemilerden birinin kaptanı, son derece yakışıklı bir evlada sahipmiş. Gemi su ve erzak almak için her Ölüdeniz kıyılarına yaklaştığında kaptan, bu işler için çarşıya oğlunu gönderirmiş. Günlerden bir gün kaptanın oğlu yine su ve erzak almaya gittiğinde Belcekız isminde güzelliğiyle parıldayan bir kızla karşılaşmış. Pek çok insanın tanıdığı bu hikayeler, bölgenin kültürel dokusunu oluşturan unsurlardan biridir.

Ölüdeniz Gezilecek Yerler

Ölüdeniz Gezilecek Yerler arasında pek çok doğal ve tarihi güzellik bulunmaktadır. Bu yerler arasında Gezilecek en popüler noktalardan biri olan Kayaköy, tarihi yapıları ve dokusuyla dikkat çekmektedir. Aynı şekilde Gemile Koyu ve Şövalye Adası gibi doğal güzellikler de görülmeye değer yerler arasındadır. Tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Fethiye Kalesi, Likya Yolu gibi doğa yürüyüşü rotaları ve Paspatur gibi şirin sokaklarıyla meşhur olan yerler de bulunmaktadır.

Bunlar arasında ayrıca Afkule Manastırı, Tlos Antik Kenti, Sidyma Antik Kenti gibi tarihi kalıntılar da yer almaktadır. Her biri farklı bir tarihi ve doğal güzelliği içinde barındıran bu yerler, ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatmaktadır. Sizlere onlardan bazılarını burada bahsedeceğiz, ancak Ölüdeniz'in keşfedilmeyi bekleyen daha birçok güzelliği bulunmaktadır.

Gemile Koyu

Ölüdeniz gezilecek yerler arasında en özel yerler arasında Gemile Koyu bulunmaktadır. Hristiyanlık açısından önemli olan bölge, Bizans tarihinde önemli bir kilise olan Aya Nicola kilisesine ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi yaklaşık 1800 yıl önce yaşanan bir deprem sonucunda sular altında kalan kilisenin kalıntıları günümüzde hala görülebilmektedir. Bu bölge, Bizans'ın önemli dini merkezlerinden biri olması nedeniyle tarih ve kültür meraklıları için oldukça ilginç bir ziyaret noktasıdır.

Şövalye Adası

Şövalye Adası, tarihin her döneminde önemli bir konuma sahip merkezde bulunan Ölüdeniz gezilecek yerler arasındadır. Şövalyelerden gelen ihtişam adada Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetinin askeri yapılanmları görev aldı. Kale 1400'lü yıllarda inşa edildi ve kalenin bir kısmı korunamadı. Megri adası ismine sahip çeşitli restoran ve turistik yerler vardır. Rodos Şövalyeleri tarafından kullanılan ada, Likya medeniyetinin izlerini taşıyan tarihi yapılarla doludur. Ada, Kordon hattından rahatlıkla görülür. Osmanlı döneminde de önemli bir askeri üs olan Şövalye Adası, Ege Denizi'ndeki stratejik konumuyla dikkat çeker.

Fethiye Kalesi

Fethiye Kalesi, buralara yakın olmak için Ölüdeniz kiralık villa ile uygun fiyata Zehra Villas aracılığıyla kiralayabilirsiniz. Konumuza dönecek olursak, Fethiye Kalesi 1400'lü yıllarda Şövalyeler tarafından inşa edilmiş ve Ortaçağ kültürü hissettiren harika bir mimarisi var. Kale, çekici manzarası ile ilgi çekici bir tarihi yapıdır. Fethiye Kalesi, denizin üzerinde yükselen bu tarihi yapı, Fethiye'nin simgelerinden biridir. Kale, şehrin en yüksek noktasında yer alır ve çevresindeki muhteşem manzarası ile ziyaretçileri büyüler. Tarihi ve manzarasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir destinasyondur. Özellikle Ölüdeniz bölgesinde konaklayanlar, Fethiye Kalesi'ni ziyaret etmeyi sıkça tercih ederler.

Likya Yolu

Likya Yolu, Profesyonel yürüyüşçüler için en önemli hatlarından biridir. Likya medeniyeti döneminden günümüze ulaşmayı başaran Likya Yolu, Fethiye Ölüdeniz'den başlayarak antik kentin yer aldığı birçok tarihi yerleri keşfetme fırsatı sunar. Profesyonel yürüyüşçüler ortalama 30 günde tamamlayabilir. Yolculuk boyunca yürüyüşçüler, dağlardan ormanlara ve kıyı şeridine kadar pek çok farklı manzara ve doğal güzelliklerle karşılaşırlar. Bu yürüyüş rotası, ölüdeniz'in turkuaz sularından Likya medeniyeti döneminden kalma antik kentlere uzanan bir doğa ve tarih yolculuğu sunmaktadır. Yol boyunca tarihi yerler ve kalıntılar keşfetmek, bu rotayı yapanlar için unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Paspatur

Fethiye şehrinin merkezi olan Paspatur, ölüdeniz gezilecek yerler arasındadır. Paspatur çarşıda bulunan evlerin bir kısmı 300 yılın üzerinde tarihe sahip. Bu tarihi dokuya sahip olan Paspatur, adeta bir açık hava müzesi gibi. Mağaza ve restoranların bulunduğu bu alan, ziyaretçilere yöresel ürünleri ve lezzetleri deneme imkanı sunuyor. Tarihi ve kültürel mirasıyla ziyaretçileri adeta kendine hayran bırakıyor. Renkli yapıları ve dar sokaklarıyla ünlü olan bu bölge, geçmişten günümüze kadar önemli olaylara ev sahipliği yapmıştır. Şehrin merkezinde bulunan Paspatur, Fethiye'nin tarihi ve turistik dokusunu yansıtan önemli bir noktadır. Gezginlerin tarihi yerleri keşfetmek ve yöresel ürünleri denemek için uğradığı bu bölge, her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Ölüdeniz kiralık villalar için sitemizi kullanarak konaklama seçenekleri hakkında bilgi alabilirsiniz!

Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış