Fethiye'de Tatil Şifreleri - Zehravillas
Fethiye'de Tatil Şifreleri
25.07.2023 15:00:00
0 Görüntüleme

Fethiye'de Tatil Şifreleri

FETHİYE’DE TATİL ŞİFRELERİ

Muğla’nın en kalabalık ilçesi olan Fethiye, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle ziyaretçilerine unutamayacağı bir tatil sunuyor. Sakin yerleri ve cana yakın yöre halkı ile her yaştan ziyaretçiyi çeken aktivite, konaklama ve yeme-içme çeşitliliğine sahiptir. Şehrin kalabalığından uzak sakin ve sessiz bir tatilgeçirmek isteyenlerin tercih ettiği Fethiye, yeşilin maviyle bütünleştiği mükemmel doğası ile misafirlerini ağırlıyor. Berrak mavi denizi, ince taneli kumları ile her mevsimi ayrı bir güzellik olan, tertemiz bakir koyları, yemyeşil ormanlarıyla ve eski uygarlıkların tüm izlerini taşıyan mirası ile hem kültürel bir gezi, hem de deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarmanıza sağlıyor.

 

Kabak Koyu

Fethiye’ye yaklaşık 30 km uzakta olan koy, Kelebekler Vadisi’ne yakınlığı ile dikkat çekiyor.

Şehir merkezine uzaklığı nedeniyle taksi, kiralık araba ya da kendi aracınızla gidebileceğiniz Kabak Koyu, sessiz ve sakinliği ile huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor. Ayrıca birinci derece SİT alanı olduğu için, doğayla baş başa kalmanızı sağlıyor.

Ölüdeniz Plajı

Dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı suyu, gel-git sayesinde yıl boyunca temiz kalıyor. Dünya’nın en güzel kumsalı seçilen ve mavi bayraklı Ölüdeniz’de çam ağaçları içinde yer alan lagün, koruma altındadır. Bu yüzden Fethiye denince akla gelen ilk yer olarak Ölüdeniz’dir. Fethiye İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktadır. Ölüdeniz Plajı’na ulaşımlar özel araç, taksi veya minibüslerle yapılabilmektedir.

Kuleli Koyu Plajı

Fethiye Yarımadası’nda bulunan Kuleli Plajı, çevresi çam ağaçları ile kaplı ormanlar ve turkuaz renkli denizle tanınmaktadır.  Plajın tam ortasında bulunan göl de plaja doğal bir güzellik katmaktadır. Çocuklu aileler için de muhteşem bir adrestir. Ayrıca ailelerin de kullanabileceği plaj yeri mevcuttur. İşletmesini Zehra Grup hotellerinin yaptığı plaj

Muhafazakar ve İslami hassasiyete uygun helal konsept olarak; kadın ve erkeklere, ailelerinize özel olarak tasarlanmış bir şekilde hizmet vermektedir. Bu özel plajda alakart restoran ve piknik mangal alanı, çocuk eğlence alanı bulunmaktadır. Muhafazakâr hassasiyete uyan bütün misafirlerin rahatça denize girip, güneşlenebildiği bir yer olarak öne çıkmaktadır.

Kelebekler Vadisi

Fethiye’ye tatile gelen bütün misafirlerin uğrak noktalarından bir diğeri de Kelebekler Vadisi’dir. Muhteşem manzarası sebebiyle tatilcilerin özellikle fotoğraf çekmek için tercih ettiği vadi 1995 yılında doğal sit alanı ilan edilmiş olup korunak altındadır. İsmini 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan vadiden almaktadır. Bu harika vadi Fethiye’ye 35 km, Ölüdeniz’e ise 10 km. mesafededir. Koy 350 metre yüksekliğe ulaşan bir vadi ile çevrili olduğu için karadan ulaşım yoktur. Vadinin plajına Ölüdeniz‘den kalkan teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kayaköy

Fethiye bulunan eski bir Rum köyü olan Kayaköy, bir tepenin yamacına kuruludur. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde mübadele ile Balkanlardaki Türklerin buraya yerleştirilmesi amaçlanmış fakat gelen Türkler yamaç yerine düz ovayı tercih ettiği için burası kaderine terk edilmiştir. Yabancı misafirler tarafından Ghost Town (Hayalet Şehir) olarak bilinir. Tüm eskiRum evleri koruma altındadır.

Af Kule Manastırı

Deniz seviyesinden yaklaşık 400 metre yükseklikteki, dik bir yamacın üzerinde yer alan Af Kule Manastırı, Kayaköy’e yakın bölgede yer alıyor. Manastırın, Hagios Elefterios adlı keşiş tarafından inşa edildiği biliniyor. Bölgedeki birçok antik yapı gibi kayaların oyulması sonucunda oluşturulan dini yapının bulunduğu eşsiz tarihi yapıdır.

Babadağ

Türkiye’de ilk yamaç paraşütünün yapıldığı yer olan 1965 rakımlı Babadağ,Ölüdeniz’in arkasında kalmaktadır. Burada yürüyüş yapabilir aynı zamanda kamp kurup doğayla iç içe kalabilirsiniz. Babadağ’da yapacağınız heyecanlarla dolu yamaç paraşütü de eğlence ve hazzın doruklarına çıkaracak. Ayrıca yeni açılan teleferik ile de Babadağ’a gidip, manzaranın tadını da çıkarabilir manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Balık Hali ve Paspatur

Paspatur ve çevresi eski Fethiye’nin merkezi olduğu yer. Burada restore edilmiş ahşap kaplamalı eski Fethiye evlerini görebilir, hediyelik eşyacılar, kuyumcular, lokumcular, kilimcileriyle tarihi Paspatur Çarşısı’nı ve gezebilir, cafe publarında bir şeyler içebilir ve yiyebilirsiniz. Balık Hali, önceden esnafın balık sattığı yerken sonradan yenileme yapılarak çevresine balık restoranların açılarak akşamların keyifli lezzet durağı haline geldi. 

 

Saklıkent

Saklıkent, Fethiye merkezden yaklaşık 46 kilometre uzakta yer alıyor. Yüksek taş duvarlarla bezeli olan

bir doğa harikası olarak cenneti andırıyor. Yaklaşık 16 mağaraya sahip olan

 

kanyondaki kaplıca ise şifalı suları ile dikkat çekiyor. 

 

Çalış Plajı 

Fethiye merkeze yakın konumuyla Çalış Plajı, uzun sahil şeridiyle ince kumlarıyla oluşuyor. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli plaj konumunda yer alıyor. Plajda windsurf, parasailing gibi spor aktiviteleri ile plajı önemli su sporları merkezi haline getiriyor. Caretta carettalar da bu plaja yumurtalarını bırakıyor.

Hisarönü

Hisarönü, Fethiye gece hayatı denilince barları, pubları, gece kulüpleri, eğlenceli mekânları ve restoranları ile akla ilk gelen mekânlardan biri. Ulaşım konusunda Fethiye merkez ile Ölüdeniz Plajı’nın orta noktasında bulunması nedeniyle konaklama, seyahat, eğlence seçenekleri bakımından öne çıkan Fethiye’nin önemli turizm destinasyonudur. 

 
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış